DiscusForum.adamn.pl Strona Gwna  
      FAQ   Szukaj   Uytkownicy   Grupy   Rejestracja   Zaloguj     


Poprzedni temat «» Nastpny temat
Co2
Autor Wiadomo
kocur511 
kocur511


Imi: Zbyszek
Wiek: 38
Doczy: 27 Maj 2014
Posty: 31
Skd: Waleńczów
Wysany: 2014-05-27, 17:52   Co2

Witam.Czy można stosować co2 przy hodowli paletek?
 
 
 
SkyDiver 

Imi: Mariusz
Pomg: 1 raz
Wiek: 43
Doczy: 15 Kwi 2014
Posty: 53
Skd: Zielona Góra
Wysany: 2014-05-27, 19:22   

Ja w ogólnym stosuję.Nie miałem problemów żadnych.
 
 
adam1977 


Imi: Adam
Pomg: 2 razy
Wiek: 41
Doczy: 21 Lis 2012
Posty: 835
Skd: Pajęczno
Wysany: 2014-05-27, 19:35   

Jeżeli akwarium z paletami to palet musi być kilka lub kilkanaście :-)
One tyle CO2 wytworzą, że starcza dla roślin w zupełności - no chyba, że stawia się na rośliny, a nie na palety :-(
 
 
 
Pingarus 

Imi: Vartarws
Wiek: 37
Doczy: 03 Pa 2016
Posty: 6
Skd: Wrocław
Wysany: 2016-10-07, 09:41   

No dokładnie ja też tak sądze
 
 
gienierator 



Imi: Eugeniusz
Pomg: 4 razy
Wiek: 53
Doczy: 20 Lis 2012
Posty: 970
Skd: Wrocław
Wysany: 2016-10-07, 12:03   

Widziałem juz parę zbiorników w których Co2 hulało i było OKi ale też widziałem parę razy przekręcone ryby bo zawór się zaciął albi i inna awaria Co2 . Wybór należy do Ciebie , trzeba sobie zadać tylko pytanie czy paletki są ważne czy zielenina.
pozdro.....
 
 
bosman213 

Imi: Marcin
Wiek: 34
Doczy: 04 Maj 2016
Posty: 355
Skd: Koszalin
Wysany: 2016-10-07, 14:33   

Ja niewiem co ludzie robią, że majA bujną roślinność przy paletkach, bo chyba się nie da tak bez żadnych dodatków. Próbowałem i mi nie wychodzi, jedynie glony wiedzą co zrobić, żeby bujnie porastać akwarium. Może to kwestia ręki bo jakiś czas temu kupiłem pare roślinek, włożyłem do akwarium bez ryb, podawałem co2 z bimbrowni i florovit a roślinki padły :-/
 
 
kowalajnen1982 

Imi: slawek
Wiek: 36
Doczy: 04 Sty 2014
Posty: 244
Skd: szczecinek
Wysany: 2016-11-15, 20:53   

Z CO2 trzeba uważać przy końcówce -jak się gaz kończy bo wtedy jest zwiększenie stężenia w wodzie . Reduktor w skutek obniżenia ciśnienia roboczego przepuszcza gaz i żadne ph metry czy zaworki precyzyjne się nie sprawdzają. Nawet jak ph metr odetnie co2 przez elektrozawór to i tak potrzeba jednostki czasu na wyrównanie bądz spadek ciśnienia w układzie co2 które trafia do akwarium. Wiem z autopsji miałem kilka rośliniaków.
 
 
Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Nie moesz zacza plikw na tym forum
Nie moesz ciga zacznikw na tym forum
Wersja do druku

Skocz do:  


     DiscusForum.adamn.pl: forum dyskusyjne o dyskowcach     
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group :: c3s Theme © Zarron Media :: modified by Gilu & Vision
Edycja, modyfikacje i poprawki: TIserwis.pl






Polecana prasa akwarystyczna:

Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapyta do SQL: 12